Bine ati venit in creierul meu. Scuze pentru deranj!

vineri, 6 iulie 2012

Despre scrisori si expeditori

Mare scrisoare, mare ce a mai scris un tanar! Share-uri peste share-uri, nebunii. In fiecare an se trezesc revoltati in jurul Bacalaureatului care se iau de fel si fel de probleme. De parca pana atunci problemele nu exista si deodata vin niste cifre care sa ne lumineze!

In fine, nu asta ma enerveaza pe mine ci faptul ca se ia de televizor sau, mai bine zis, de modelele oferite de televizor. De parca avem doar Kanal D, Antena 2 si OTV!  Nu i-a oprit nimeni pe acesti tineri sa deschida televizorul pe TVR Cultural, pe Mezzo si pe Discovery. Au avut la fel de bine de ales si aceste optiuni! Ideea e ca da, ne formam din ceea ce primim de la ceilalti, dar trebuie sa invatam sa stim ce sa primim iar la 19 ani cand dai Bacul nu mai esti copil. Pana atunci ar fi trebuit sa iti fi format taria intelectuala necesara de a discerne ce e bine si ce e rau. Si nu e neaparata nevoie ca altcineva sa te fi condus pe drumul asta. Pentru asta exista filme, carti de calitate de care te poti lipi singur. Cei mai destepti oameni sunt autodidactii fiindca ei simt ce e, cu adevarat, mai bine pentru ei. De altfel, mai toti tinerii au pretentia ca adultii sa-i trateze cu maturitate, dar cand vine vorba de educatie sunt cele mai mari victime! Si nu ca n-am sti cum sa ne autoeducam dar trebuie sa ne scuzam lenea de evolutie cumva!

Se mai si contrazice: critica modelele negative care ne influenteaza iar in final afirma ca noi nu mai suntem generatia care sa puna botu' la asa ceva. Pai sa se hotarasca: 
Ori suntem toti niste prosti indoctrinati
Ori suntem niste razvratiti iluminati!
[Sau chiar daca suntem amandoua, care procentaj e mai mare?]

Si apropo de share-uri... suntem de acord cu scrisoarea, empatizam dar degeba le dam; tot in interiorul unui cerc de oameni asemeni expeditorului circula. Si chiar daca iese din el, nu va inlocui, in mod cert, de pe micile ecrane, fata presedintelui demis sau a inlocuitorului sau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu